M-17-11-00409 - Oude Baan 15: verduidelijking fietsstraat

Javascript is required to view this map.
Beschrijving van deze melding
Aard van de melding :
gebrekkige verkeerssignalisatie
Datum melding :
16-11-2017
Correspondentienummer :
M-17-11-00409
Status :
Uitgevoerd
Ter hoogte van :
Oude Baan 15
Gemeld door :
Luc De Munter (luc.de.munter@telenet.be)
Toelichting :
Na ruim 1 jaar fietsstraat wordt door de bewoners van de Oude Baan de reglementering vrij goed opgevolgd. Er zijn echter heel wat passanten (pakjesdiensten, sluikrijders..) die zich niet houden aan het verbod fietsers in te halen en aan de max. snelheid van 30. Dat kan ook niet want ofwel kennen ze het begrip 'fietsstraat' niet ofwel kunnen ze de borden (met veel tekst) niet lezen juist omwille van hun snelheid. Mijn voorstel: plaats bij het begin van elke strook een duidelijk bord 'fietsstraat = verboden fietsers in te halen' en 'fietsstraat = max 30' (cfr Hoogstraat/Mechelen). Verder kijken wij uit naar de beloofde meetapparatuur.
Contactpersoon bij de gemeente
Dienst :
Technische dienst
Contactpersoon :
Rudy Rey
Telefoonnummer :
015 50 28 31
Email adres :

Reacties

Mijn eerste melding dateert van 16-11-17 en staat nu (sinds april 2018) blijkbaar op modus"uitgevoerd". Ik merk echter nog geen uitvoering en pleit daarom opnieuw voor een duidelijke signalisatie bij het inrijden van onze fietsstraat met een bord als: "fietstraat= verboden fietsers in te halen" (cfr Hoogstraat Mechelen). Verder blijf ik uitkijken naar de beloofde 'gerichte' signalisatie. Ik wens het bestuur proficiat met de behaalde prijzen/fietsgemeente!

Nieuwe reactie toevoegen

Opvolging door uw gemeentebestuur

Update van 13/04/2018 - 11:49

Binnenkort worden er digitale scanners geplaatst die enerzijds de weggebruiker attent zullen maken op hun snelheid en rijgedrag, en anderzijds ook hun snelheid zullen registreren. De politiediensten worden dan automatisch gealarmeerd indien verschillende parameters overschreden worden. Op deze wijze kunnen we heel efficiënt overgaan tot beboeting van de snelheidsduivels. Ook wordt de mogelijkheid onderzocht om eventueel "30 km/u" op de grond te schilderen.
Update werd gemaild naar burger.
Status gewijzigd naar 'Uitgevoerd'.

Update van 17/11/2017 - 09:05

Update werd gemaild naar burger.
Status gewijzigd naar 'In behandeling'.