M-17-08-00278 - Schoolstraat: veiligheid

Javascript is required to view this map.
Beschrijving van deze melding
Aard van de melding :
verkeershinder
Datum melding :
24-08-2017
Correspondentienummer :
M-17-08-00278
Status :
In behandeling
Ter hoogte van :
Schoolstraat
Toelichting :
Sinds de parkeerstroken nog slechts aan 1 kant van de Schoolstraat liggen, is er een brede, vrije rijstrook ontstaan waarop men zonder hindernissen hoge snelheden kan halen. Dit is nu aan de orde en creëert een erg gevaarlijke situatie. Ook in de 2 bestaande versmallingen raast men maar door. Bovendien is er meer doorgaand verkeer door de wegenwerken in het centrum van Rijmenam, en wordt de Schoolstraat gebruikt als sluikroute voor het verkeer naar Keerbergen, Tremelo enz. Graag extra aandacht voor deze situatie in een straat met heel wat zwakke weggebruikers (voetgangers van WZC Den Olm, schoolgaande jeugd enz...)
Contactpersoon bij de gemeente
Dienst :
Technische dienst
Contactpersoon :
Rudy Rey
Telefoonnummer :
015 50 28 31
Email adres :

Reacties

Er worden, sinds de "heraanleg tot fietsstraat" in de schoolstraat nog steeds zeer hoge snelheden gehaald. Ondertussen werden de signalisatie en de beschildering van de fietsstroken aangebracht, maar het merendeel van de bestuurders houdt geen rekening of kent de regelgeving van een fietsstraat niet. 30km/uur wordt slechts door een enkeling aangehouden. Ook staat er 0.5km file tijdens de "spitsuren", tot de lichten in het Dorp. Of was het de bedoeling om het doorgaand verkeer naar Keerbergen, Tremelo langs de Schoolstraat te sturen ? Graag actie aub !
Ik gebruik deze straat dagelijks 2 keer en kan beamen dat men de snelheidsbeperking meestal nog niet respecteert. Indien dit wel het geval is, kan er wel eindelijk veilig gefietst worden. Inderdaad is er 's avonds een file die het voor fietsers bijna onmogelijk maakt om op een veilige manier daar door te rijden zonder voetpad of het midden van de rijbaan aan te houden. Tevens had ik eerder al gemeld dat de Schoolstraat uitgeeft op een heel gevaarlijk kruispunt met de Muizensteenweg. Daar is er geen enkele oversteekplaats voor iemand die naar Muizen moet met de fiets of iemand die van Bonheiden komt en moet afslaan richting Schoolstraat. Voor mijn part kan er hier best een beveiligde oversteekplaats komen met lichten. Temeer daar het daardoor ontmoedigd wordt om er meer dan 50 km/u te rijden. Op dit moment wordt de max 50 km/u met de regelmaat van een klok ruim overschreden op deze baan. Eenmalige flitsacties raad ik af omdat het toch niet helpt. De meeste autobestuurders hebben een algemeen probleem ivm het respecteren van de maximum snelheid 30, 50 of 70 km/u en "ludieke prikacties" met minimale boetes zijn niet in verhouding. Alleen structurele/fysieke maatregelen die het verkeer vertragen en beveiligen kunnen hier helpen.

Nieuwe reactie toevoegen

Opvolging door uw gemeentebestuur

Update van 24/08/2017 - 09:51

Update werd gemaild naar burger.
Status gewijzigd naar 'In behandeling'.