M-17-09-00292 - Schoolstraat: snelheid

Javascript is required to view this map.
Beschrijving van deze melding
Aard van de melding :
veiligheidsprobleem
Datum melding :
01-09-2017
Correspondentienummer :
M-17-09-00292
Status :
In behandeling
Ter hoogte van :
Olmenlaan
Toelichting :
Door de invoering van de fietsstraat in de Schoolstraat en de nieuwe verkeersregeling is het kruispunt tussen Schoolstraat en Korte Hondshoekstraat waarschijnlijk het meest gevaarlijk kruispunt in Bonheiden geworden. Niemand, maar dan ook niemand respecteert de nieuwe verkeersstroom, om nog maar te zwijgen van de snelheden die bestuurders blijven ontwikkelen. Indien hier geen minimum toezicht wordt gehouden in deze beginfase gaan er hier ernstige ongelukken gebeuren met fietsers en auto's.
Contactpersoon bij de gemeente
Dienst :
Technische dienst
Contactpersoon :
Rudy Rey
Telefoonnummer :
015 50 28 31
Email adres :

Reacties

Even bevestigen dat slechts weinige autobestuurders de snelheid respecteren met onveilige situaties tot gevolg. Dit geldt ook voor het fietsvriendelijke stuk van weg. De regels zijn er en ze zijn goed maar te veel autobestuurders denken dat deze niet voor hen gelden. Geen idee of toezicht iets zal helpen omdat het me eerder een mentaliteitsprobleem is bij sommige autobestuurders.
Vanmorgen net op deze plek in de fietstraat voorbij gestoken door chauffeur die ca 50 km/H reed en ook nog eens de middenvinger opstak toen ik hem attent maakte op de fiets-straat. Zonder controle is de fiets-straat geen fietstraat en schept het een vals gevoel van veiligheid. En dat vlak bij een school op de schooluren. Spijtig genoeg kon ik de nummerplaat niet lezen.

Nieuwe reactie toevoegen

Opvolging door uw gemeentebestuur

Update van 04/09/2017 - 10:06

Update werd gemaild naar burger.
Status gewijzigd naar 'In behandeling'.