M-17-12-00492 - Lange Dreef: controle snelheid

Javascript is required to view this map.
Beschrijving van deze melding
Aard van de melding :
veiligheidsprobleem
Datum melding :
27-12-2017
Correspondentienummer :
M-17-12-00492
Status :
Uitgevoerd
Ter hoogte van :
Lange Dreef
Toelichting :
Levensgevaarlijke situatie nu dat heel de dorpskern van Rijmenam 30km per uur geworden is. Er zijn een paar borden neergezet van de ene op andere dag en verder is er niet gebeurd. Mensen rijden nu nog sneller en wie 30 durft rijden wordt in zijn gat gereden of op getoeterd. Ik denk niet dat dit de bedoeling is. Gaan hier nog controles op gebeuren? Een bord plaatsen dat de snelheid aangeeft kan toch tijdelijk? Misschien ook de 50km die op de grond geschilderd staat in de Korte Dreef weghalen? Voetgangers die in een zone 30 overal mogen oversteken en voorrang hebben riskeren gewoon hun leven!
Contactpersoon bij de gemeente
Dienst :
Technische dienst
Contactpersoon :
Rudy Rey
Telefoonnummer :
015 50 28 31
Email adres :

Reacties

Hallo, Absoluut akkoord met deze melding. Ik rijd ook elke dag via rijmenam centrum en ik denk dat ik 1 van de enige personen ben die er 30 km/u rijdt. Ik heb al de meest gekke en gevaarlijke situaties meegemaakt van chauffeurs achter mij die me proberen in te halen waar er bijna geen plaats is, lichten flikkeren, toeteren, tot vlak op mijn bumper rijden. Echt totaal niet veilig. Kan er aub wat meer informatie geplaatst worden aangaande deze snelheidswijziging of desnoods snelheidscontroles houden, want ik voel me echt niet meer veilig met de auto in rijmenam. Bedankt!!
Hallo, dit is al verscheidene malen doorgeven en sinds heden nog steeds geen enkele verbetering van het bestuur van Bonheiden / Rijmenam. Het verkeer raast hier tegen snelheden die onveilig is alsook het openbaarvervoer ...
Dit werd al enige tijd ook eens gemeld en tot heden is er niet veel actie ondernomen. De veiligheid van inwoners noch kinderen zijn blijkbaar niet echt van belang. Ik hoop dat er snel iets wordt aangepast want dit vraagt voor ongelukken die mss niet te overzien zijn. Als de gemeente hun 'spijs kas' wilt aanvullen zouden ze daar eens een week moeten flitsen en dan zal je het resultaat misschien merken. Mijn melding van september die nog steeds in behandeling staat : Aard van de melding :veiligheidsprobleem Datum melding :07-09-2017 Correspondentienummer :M-17-09-00302 Status :In behandeling Ter hoogte van : Lange Dreef 19
De dienst mobiliteit gaat ter plaatse om metingen te doen en zal in functie daarvan de politie inschakelen om gerichte controles uit te voeren.

Nieuwe reactie toevoegen

Opvolging door uw gemeentebestuur

Update van 24/05/2018 - 09:27

Er werden extra markeringen aangebracht op de weg (30 km/u), en er worden binnenkort ook nog ledborden geplaatst om de snelheidslimiet aan te geven. Als blijkt dat dit niet volstaat, zullen er snelheidscontroles worden gehouden.
Update werd gemaild naar burger.
Status gewijzigd naar 'Uitgevoerd'.

Update van 02/03/2018 - 11:01

De dienst mobiliteit gaat ter plaatse om metingen te doen en zal in functie daarvan de politie inschakelen om gerichte controles uit te voeren.
Update werd gemaild naar burger.

Update van 28/12/2017 - 11:13

Update werd gemaild naar burger.
Status gewijzigd naar 'In behandeling'.