M-18-05-00182 - Oude Keerbergsebaan: wagens negeren fietstraatregels

Javascript is required to view this map.
Beschrijving van deze melding
Aard van de melding :
veiligheidsprobleem
Datum melding :
08-05-2018
Correspondentienummer :
M-18-05-00182
Status :
Uitgevoerd
Ter hoogte van :
Oude Keerbergsebaan
Gemeld door :
Christiaan De Ron (christiaan.de.ron@telenet.be)
Toelichting :
De Oude Keerbergsebaan is een fietsstraat waar maximum 30 km/u mag gereden worden en men de fietsers niet mag voorbijsteken tot aan de Domien Liekenslaan Keerbergen.
Mijn echtgenote en ikzelf durven deze weg niet meer te gebruiken, noch als voetganger of fietser en vooral niet tijdens de spitsuren 's morgens en 's avonds.
Vandaag nog 08/05 reden wij met de fiets het korte stukje langs de oude Meurop en werden hierbij systematisch voorbijgestoken, aan veel te hoge snelheid, door dure bolides die deze weg als sluiproute gebruiken tussen Rijmenam en Keerbergen en omgekeerd.
Hetzelfde traject afleggen met de wagen tegen 30 km/u wordt afgestraft met claxonneren, knipperen met de verstralers en het vertonen van de gebruikelijke middenvingers.
Welk nut heeft deze fietsstraat met haar wettelijke verplichtingen als niemand ze naleeft, maar erger nog dat de overheid hier niet op toeziet dmv. bijvoorbeeld systematische flitscontroles tijdens piekmomenten.
Hier gaan nog de nodige accidenten gebeuren, zeker door het veelvuldig gebruik van deze baan door zwakke weggebruikers zoals schoolkinderen. Indien u dit zou laten betijen en zonder overleg met de gemeente Keerbergen die met de Domien Liekenslaan een gelijkaardig probleem heeft.
Mijn echtgenote en ikzelf mogen hopen dat u het zover niet laat komen.
Contactpersoon bij de gemeente
Dienst :
Politie
Contactpersoon :
Paul Roggemans
Telefoonnummer :
015 50 28 90

Reacties

Dit gegeven is ook zo in andere fietsstraten, Schoolstraat, Korte Hondshoekstraat. Als fietser is het nu gevaarlijker in die straten (sommige momenten) dan voorheen. Neem je het Dorp dan moet je 's morgens (tsn 7 en 8 uur) dikwijls de rijbaan op door vrachtwagens en andere obstakels van verschillende bouwwerken/ werken tuinaanleg

Nieuwe reactie toevoegen

Opvolging door uw gemeentebestuur

Update van 09/05/2018 - 15:06

Update politie dd 09.05.18:'Het probleem is reeds door onze diensten gekend. In het mate van het mogelijk wordt er toezicht gehouden.'
Update werd gemaild naar burger.
Status gewijzigd naar 'Uitgevoerd'.

Update van 09/05/2018 - 11:40

Bedankt voor uw melding. Ze wordt aan de politie overgemaakt.
Update werd gemaild naar burger.
Status gewijzigd naar 'In behandeling'.