M-17-10-00349 - Rijmenamseweg Gekko: verkeerslichten oversteekplaats tot 18 u laten werken?

Javascript is required to view this map.
Beschrijving van deze melding
Aard van de melding :
veiligheidsprobleem
Datum melding :
04-10-2017
Correspondentienummer :
M-17-10-00349
Status :
In behandeling
Ter hoogte van :
Dorp
Toelichting :
Bij de oversteekplaats aan de GEKKO-school is het erg onveilig, eigenlijk de hele dag, maar vooral tussen 17 en 18 u 's avonds. De verkeerslichten aan de oversteekplaats werken dan niet meer (knipperen), terwijl er heel wat kinderen nog met hun ouders daar moeten oversteken. De auto's passen absoluut hun snelheid niet aan, en trekken vaak snel op vanuit de kant van de kerk, terwijl de auto's vanuit richting Keerbergen stilstaan voor het rood licht.
Dat maakt dat ik al verschillende keren van tussen auto's ben gekomen die stilstaan richting kerk, om dan bijna van de weg gemaaid te worden door een wagen die vanuit de richting van de kerk komt. Zeker met kleine kinderen is het een heel gevaarlijke verkeerssituatie.
Ik weet dat er vanuit de gemeente hard gewerkt wordt rond verkeersveiligheid, vandaar ook dat ik dit signaleer.
Is het geen mogelijkheid om de lichten tot 18 u te laten 'werken'? De kinderopvang op de scholen wordt tot op dat moment georganiseerd, dus tot dat uur zijn er best wel wat ouders met kleine kinderen die moeten oversteken. Het zou voor velen onder ons een pak veiliger zijn.

Contactpersoon bij de gemeente
Dienst :
Technische dienst
Contactpersoon :
Rudy Rey
Telefoonnummer :
015 50 28 31
Email adres :

Reacties

Hier heb je zeker een punt. Ik heb, reeds enige tijd geleden, reeds melding gemaakt dat auto's zeer zelden of met veel aandrang pas stoppen als het oranje knipperlicht werkt aan GEKKO. Twee à drie maal per week steek ik daar over tussen 19.00 u en 19.30 u. Ook dan stoppen ze "met tegenzin"

Nieuwe reactie toevoegen

Opvolging door uw gemeentebestuur

Update van 09/10/2017 - 13:52

Update werd gemaild naar burger.
Status gewijzigd naar 'In behandeling'.